Fem sätt att garanterat sälja mer

Alla vill sälja mer. Här får du fem saker att göra för att garanterat sälja mer.

Snabba på

Se till att hålla tempo i alla dina säljprocesser. Återkom omgående, ring tillbaka direkt och svara på mail utan fördröjning. Allt för att se till att processen rör sig framåt fort. Chansen ökar dessutom att dina konkurrenter inte håller samma tempo, vilket ökar sannolikheten att du får affären.

Ökad aktivitet

Enkel att genomföra och väldigt effektivt. Ring ett samtal till, gå på ett möte till. Förutom att du träffar fler kunder får du mer träning på att sälja.

Ställ fler frågor

Om du på varje kundmöte ställer en fråga till kommer du att kunna skriva bättre offerter, hantera invändningar bättre, förhandla bättre. Du kommer helt enkelt att förstå kunden bättre. Det ökar din försäljning.

Fråga efter ordern oftare

Gå på avslut tidigare och oftare. Träna dig på att fråga lite tidigare i processen och att ställa frågan lite oftare. De kommer att korta dina processer och göra att du kan sälja mer.

Öka din försäljningskompetens

Läs något om försäljning varje dag, titta på ett par Youtube-filmer med försäljningstips varje vecka, gå på sambesök med en erfaren kollega, fråga om råd. Du är inte fulllärd, fortsätter du att lära dig sälja mer.

När skall du börja sälja mer?

Om författaren

Patrik Nordkvist

Utvecklar kunder, affärer och försäljning. Över 20 års erfarenhet som försäljningschef och VD för snabbväxande bolag. Skapar Ökad försäljning och Ökad vinst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *