Är du osäker över ett förslag eller villkor är det oftast bättre att skjuta upp beslutet till nästa dag. Detta gäller framförallt om motparten försöker trycka på om ett omedelbart beslut utan att det finns en logisk anledning till att det är bråttom.

Att få komma bort en stund från förhandlingen ger oftast en klarare bild av situationen och du minskar risken att ta ett felaktigt beslut. När det är stora beslut som får långsiktiga konsekvenser, innebär stora risker eller berör mycket pengar är det extra bra att få komma bort en stund och se om man ser det på samma sätt även dagen efter. Känner du sig stressad i en förhandling är risken stor att du tar ett beslut som du inte blir nöjd med på sikt.

Ibland kan det verkligen finnas behov av att slå till direkt. Det kan ha hänt något som gör att motparten är i behov av att komma överens snabbt eller att något bara går att göra just nu, imorgon är möjligheten borta. Finns det en logisk anledning till att det är bråttom är risken mindre att motparten bara vill stressa på ditt beslut. Här gäller även att ju bättre du är på att bedöma din motpart desto större sannolikhet är det att du verkligen vet när det är bråttom.

Vid de tillfällen en affär verkligen måste göras upp nu kan ett alternativ vara att be att få en paus eller att ni träffas senare samma dag. Då får du möjlighet att tänka igenom hur du vill gå vidare. Det kan även vara klokt att bolla med en kollega.

Vill du läsa mer om förhandlingsteknik? Vi bjuder på e-boken ”Bli en mästare på förhandling”, klicka här för att ladda ned den.