Finns det inga böcker om försäljning? Del 4

Det har hänt något! Ett återbesök i samma bokhandel som gjorde att jag först skrev om bristen på försäljningsböcker ledde till en positiv överraskning.

Antalet böcker om försäljning hade mångdubblats. Det fanns flera rader i hyllan och flera av promotionplatserna hade försäljningsböcker. Extra glädjande var att en stor andel av böckerna hade svenska författare.

Jag har tidigare skrivit om att olika tävlingar med temat Årets säljare får mer och mer plats i media. Andra tecken i tiden är att när en känd politiker uttalande sig nedlåtande om säljaryrket tvingades hon be om ursäkt mindre än en vecka efter uttalandet.

Förhoppningsvis är det en trend vi ser att försäljning börjar öka i betydelse. Att statusen på yrket sakta börjar höjas, så fler unga vill börja arbeta som säljare.

Vi är inte där ännu men det är glädjande med alla små tecken på att vi rör oss i rätt riktning!

Om artikeln: Detta är en av de första artiklarna på Försäljningschefen. Den igår i en kort serie om försäljningsböcker. Den har fått en bild och lite layoutförändringar. Utöver det är det samma text som publicerades 2010.

Dela gärna artikeln!

Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Liknande artiklar