Fyra anledningar till att du måste jobba med Social försäljning

Social försäljning (Social Selling) är snabbt på väg att bli ett måste och inte bara något som ökar din säljeffekt. Genom att arbeta med social försäljning kommer du att bygga bättre relationer och tidigare relationer, vilket leker till ökad försäljning.

Det finns många tecken och tydliga bevis på att social försäljning är något du behöver ta tag i om du inte redan har gjort det.

Vi lever i en digital värld

Vad är det sista du kollar innan du lägger dig och det första du kollar när du vaknar? Merparten svarar sin mobiltelefon. Yngre människor får nästan panik om de inte har konstant tillgång till mobilen. Det digitala kommer bara att öka, alltså måste försäljning bli mer digital.

Det blir svårare att nå fram till kunden

Fler och fler ”nixar” sin telefon, avsäger sig direktreklam, sorterar bort e-mail från icke-kontakter och så vidare. Många traditionella kanaler kommer att bli mindre effektiva med tiden. Sociala medier fortsätter att öka, både via de stora etablerade medierna men också via nya.

Kunden vill fortfarande ha hjälp

Kunder behöver fortfarande hjälp, men på sina villkor. I sociala medier kan kunden få hjälp, rekommendationer och knyta kontakter med säljare på sina villkor. I princip alla vill ha hjälp. De flesta vill gärna prata med en säljare men de vill inte som första fråga behöva svara på om de skall köpa något.

Genom sociala medier kan du bjuda på kunskap, svara på frågor, knyta kontakter och slutligen få ett möte. Läs mer om hur du kan hjälpa kunden i ”Öka din försäljning genom att bli en expert”.

De som är snabbast på att förändra sig överlever

Oavsett om vi talar världen som helhet eller affärer – de som är snabbast på att förändra sig och utveckla sig är de som överlever. Inom försäljning handlar det om att anpassa sig till den nya världen, de nya medierna, och inse hur du kan använda dem för att skapa affärer.

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar