Utbildning

Försäljningschef

Vill du som leder företagets försäljning ta tydligare kontroll över försäljningen och tillväxten, samtidigt som du utvecklas som individ? Genom vår försäljningschefsutbildning får du båda delarna. Du får via utbildningen nya insikter, verktyg och kunskap för att skapa ökad försäljning och en mer förutsägbar tillväxt.

Kommande kurstillfällen

Fakta

Om utbildning för försäljningschefer

Genom att delta i vår utbildning för försäljningschefer kommer du att få tillgång till en mängd värdefulla verktyg och kunskaper som gör dig ännu bättre på att strategiskt, taktiskt och operativt leda företagets försäljning. Du kommer att utbyta erfarenheter med andra deltagare och diskutera dagliga utmaningar för att få ovärderlig insikt och förståelse för hur du kan framgångsrikt leda och utveckla ditt företags säljteam.

Dessutom kommer du att lära dig om de senaste teknikerna inom försäljning och hur du kan implementera dem i din verksamhet för att nå framgång. Våra erfarna tränare hjälper dig att omsätta din kunskap och verktyg i praktiken, både för dig själv och för ditt säljteam.

Vem är utbildningen för?

Utbildningen vänder sig till dig som leder företagets försäljning. De flesta som går kursen är försäljningschefer, VD med säljande personal, försäljningsdirektörer och affärsområdeschefer.

Utbildningens innehåll

 • Utforma och implementera försäljningsstrategier
 • Förstå och analysera företagets markand
 • Taktisk försäljningsutveckling
 • Driva förändring och skapa säljkultur
 • Sätta affärsmål, säljmål och individuella mål
 • Samarbeta med marknad och leverans
 • Metoder för att skaffa nya kunder och utveckla befintliga
 • Operativ säljledning
 • Skapa framgångsrika säljteam
 • Coachande ledarskap
 • Verktygslåda för att utveckla säljarna och säljande personal
 • Hantera ”svåra” medarbetare och medarbetare som inte presterar
 • Belöningsstrukturer som ger resultat
 • Strategier för digitalisering av sälj och marknad
 • Använda AI och digitala verktyg för bättre resultat
 • Övergripande och individuellt teknikstöd

Utbildningen är interaktiv med många övningar och olika praktiska uppgifter. Det finns även mycket tid för diskussion och utbyte mellan deltagarna.

Jag rekommenderar den här utbildningen starkt, inte bara till försäljningschefer utan även till hela företagsledningar med någon form av kommersiellt ansvar.

– Mathias Granath, vd, Rosenqvists Irrigation –

Vad uppnår du genom att delta på utbildningen?

Målet med utbildningen är att utveckla dig så du blir ännu bättre på att leda och utveckla företagets försäljning och tillväxt. Vi gör detta genom en beprövad metodik där dessa tre områden utgör grunden.

Insikter, kunskap och verktyg – Du kommer få stöd att tänka nytt och större. Du kommer att få ny kunskap och konkreta verktyg som hjälper dig att lyckas ännu bättre i ditt arbete.

Konkret handlingsplan – Under utbildningen skapar du en konkret handlingsplan som du kan börja genomföra direkt efter utbildningen. Du kan fortsätta utveckla planen och använda den över lång tid.

Erfarenhetsutbyte – Du får ta del av erfarenheter och lärdomar från de andra deltagarna och tränare. Vilket både ger nya idéer och bekräftelse på vad som fungerar i praktiken.

Individuell coaching

I utbildningen ingår en session med personlig coaching där du har möjlighet att diskutera dina unika frågor och få hjälp med att utveckla och implementera din handlingsplan.

Diplomering

När du har genomfört försäljningschefsutbildningen kommer du att erhålla ett certifikat som bekräftar dina nya kunskaper. Certifikatet kan laddas ner som en PDF. Du har även möjlighet att lägga till en digital badge på din LinkedIn-profil, vilket visar att du har genomgått vår Försäljningschefsutbildning.

Din utbildare och tränare

Patrik Nordkvist har tränat och agerat mentor åt 100-tals försäljningschefer och vd:ar. Med en gedigen erfarenhet som försäljningschef och vd kan han dela med sig av både egna praktiska erfarenheter, beprövade verktyg och metoder för att lyckas med att leda och utveckla försäljningen idag och i framtiden.
Patrik Nordkvist Virituell försäljning Föreläsning Rätt teknik

Kommande kurstillfällen

Fakta

Boka utbildningen 

Boka din utbildning via formuläret. Vill du prata med oss skicka e-post eller ring oss på 010-335 46 00, så hjälper vi dig.

Utbildning Försäljningschef

Fakta om utbildningen

Vill ni ha en anpassad utbildningslösning?

Kontakta oss för en företagsanpassad utbildning

Jag rekommenderar den här utbildningen starkt, inte bara till försäljningschefer utan även till hela företagsledningar med någon form av kommersiellt ansvar. Utbildningen är bra förankrad inom både teori och praktik tillsammans med Patriks gedigna erfarenhet inom näringslivet. Vill du ha en ordentlig energi-kick och en perspektivförskjutning så ska du gå denna kurs.
Mathias Granath, Försäljningsdirektör, Rosenqvists Irrigation

Andra utbildningar