Utbildning

B2B-försäljning

Vill du att du och ditt team använder er av de senaste metoderna inom B2B-försäljning? Vill du vässa dina kunskaper inom försäljning mot B2B för att möta den hårdnande konkurrensen? Vår utbildning i B2B-försäljning ger dig och ditt team de senaste metoderna och träning i alla klassiska delar av försäljningsarbetet.

Kommande kurstillfällen

Fakta

Varför träna på att B2B-försäljning?

B2B-försäljningen genomgår en snabb utveckling med flera nya verktyg och metoder. De klassiska delarna i B2B-försäljning vilka fortfarande i högsta grad är gångbara kräver träning och mer träning för att bemästra i dagens hårdnande konkurrens.

Genom att träna på B2B-försäljning får du ta del av de nya metoderna och ytterligare finslipa de klassiska delarna. Allt för att du och ditt team skall lyckas bättre med er försäljning.

Vem är utbildningen för?

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med B2B-försäljning. De flesta som går kursen är B2B-säljare, Account Manager, Projektledare eller Säljchefer.

Innehåll i säljutbildning B2B-försäljning

Under utbildningen kommer vi bland annat arbeta med följande:

 • Säljprocessen – Planera och strukturera ditt arbete
 • Kartlägga prospekt
 • Mötesbokning via telefon, LinkedIn och e-post
 • Relationsförsäljning; Skapa relationer online och offline
 • Rådgivande försäljning
 • Anpassa kommunikationen till olika målgrupper och roller
 • Genomföra säljande kundmöten online och personliga möten
 • Behovsanalys och frågemetodik
 • Argumentationsteknik och invändningshantering
 • Säljpsykologi
 • Avslutsteknik och förhandling
 • Skriva och presentera offerter
 • Kundplaner för att utveckla befintliga kunder
 • Använda AI och digitala verktyg i säljarbetet
 • Övning på metoderna inklusive feedback

Utbildningen är interaktiv med många övningar och olika praktiska uppgifter. Det finns även mycket tid för diskussion och utbyte mellan deltagarna.

Vad uppnår du genom att delta på utbildningen?

Målet med utbildningen är att utveckla dig så du blir ännu bättre på attsälja mot nya och befintliga B2B-kunder. Vi gör detta genom en beprövad metodik där dessa tre områden utgör grunden.

Insikter, kunskap och verktyg – Du kommer få stöd att tänka nytt och större. Du kommer att få ny kunskap och konkreta verktyg som hjälper dig att lyckas ännu bättre i ditt arbete.

Konkret handlingsplan – Under utbildningen skapar du en konkret handlingsplan som du kan börja genomföra direkt efter utbildningen. Du kan fortsätta utveckla planen och använda den över lång tid.

Erfarenhetsutbyte – Du får ta del av erfarenheter och lärdomar från de andra deltagarna och tränare. Vilket både ger nya idéer och bekräftelse på vad som fungerar i praktiken

Diplomering

När du har genomfört utbildningen kommer du att erhålla ett certifikat som bekräftar dina nya kunskaper. Certifikatet kan laddas ner som en PDF. Du har även möjlighet att lägga till en digital badge på din LinkedIn-profil, vilket visar att du har genomgått vår utbildning i B2B-försäljning.

Din utbildare och tränare

Patrik Nordkvist har tränat 100-tals Account Managers och B2B-säljare. Med en gedigen erfarenhet som säljare, försäljningschef och vd kan han dela med sig av både egna praktiska erfarenheter, beprövade verktyg och metoder för att lyckas med både nyförsäljning och utveckling av befintliga B2B-kunder.
Patrik Nordkvist Virituell försäljning Föreläsning Rätt teknik

Kommande kurstillfällen

Fakta

Boka utbildningen 

Boka din utbildning via formuläret. Vill du prata med oss skicka e-post eller ring oss på 010-335 46 00, så hjälper vi dig.

Utbildning B2B försäljning

Fakta om utbildningen

Vill ni ha en anpassad utbildningslösning?

Kontakta oss för en företagsanpassad utbildning

Effektivt, genomtänkt och träffsäkert upplägg i B2B-säljträning. Väl anpassat för verksamhet i förändring, tillika individer som snabbt vill förkovra sig parallellt med arbetet.
Milton Gradin, Safetyrespect

Andra utbildningar