Social Selling på en timme i veckan

Många är medvetna om att de måste börja med Social Selling, men skyller på att de inte har tid. Tid kommer alltid att vara en bristvara om du vill åstadkomma något, så det är i grunden en dålig ursäkt. Dock är det alltid en utmaning att börja med något som tar tid om man är osäker på resultatet. Ett sätt kan då vara att börja i liten skala, se resultat och sedan våga öka insatsen.

Du kan börja med Social Selling med så lite tid som en timme i veckan.

Knyta kontakter – 20 minuter

Boka upp en tid i veckan, förslagsvis på fredagen. Då adderar du alla personer som du träffat under veckan. Har du exempelvis träffat ett antal potentiella kunder under veckan, sök efter dem på LinkedIn, be att få dem som kontakt och skriv gärna ett personligt meddelande.

Interagera – 30 minuter

Två gånger i veckan sätter du av tid för att gå igenom flödet och gilla eller kommentera det som dina kontakter delat med sig av. Du ögnar snabbt igenom flödet och får då en uppfattning om vad dina kontakter delar med sig av vilket ger en indikation vad de har på agendan just nu. Genom att kommentera eller gilla, kommer du på deras radar.

Bjud på kunskap – 10 minuter

En gång i veckan skall du dela med dig av en intressant artikel eller annan information. Det behöver inte vara du som skrivit det, men skriv en kort egen analys eller kommentar.

Genom att investera en timme i veckan kommer du inom ett par månader att börja se resultat i spontana kontakter, fler möten med potentiella kunder, mer kunskap inom ditt område. Då är det dags att börja lägga mer tid på Social Selling för att nå nästa nivå.

 

Dela gärna artikeln!

Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Liknande artiklar