Sälj mer genom att bli effektivare

Tiden är något som begränsar oss, samtidigt som den är en väldigt rättvis begränsning. Vi har alla 24 timmar per dygn att spela på. För att bli framgångsrik gäller det att utnyttja den så effektivt som möjligt.
Här kommer tips hur du får mer gjort och på så sätt ökar din försäljning.

Prata mindre, men tydligare och mer säljande. Många slösar bort sin egen och andras tid genom en massa onödigt babbel. Fundera på hur du kan prata mindre och ändå få lika mycket sagt.

Förbered dig, men inte för mycket. Många lider av behovet av att överförbereda sig, de är osäkra och tror att de kommer prestera bättre med förberedelser. Ofta är det precis tvärtom.

Lägg tid på att lära dig teknik som kan spara tid. Om du exempelvis har svårt med presentationsprogrammet, sätt av tid för att lära dig det. Det spar tid i längden och det kommer att göra att du får bättre resultat.

Lär dig utnyttja spilltid. Många inom försäljning får en del spilltid, resor, väntan mellan möten. Lär dig att utnyttja den maximalt. Det går att svara på mail i telefonen, det går att ringa och boka ett möte eller besöka Forsaljningschefen.se och utveckla sin kunskap inom försäljning.

Prioritera mer. Grundregeln är att 20% av det du lägger tid på ger 80% av utfallet. Du måste helt enkelt lära dig vilka 20% som är viktigast och lägg mer tid på dem.

Saker som du skall göra regelbundet men är relativt simpla skall du göra på exakt samma sätt varje gång. Det gör att du gör dem snabbare och med högre kvalitet. Jämför med din rutin på morgonen, den klarar du av utan att behöva tänka.

Byt uppgifter med någon annan. Troligen har du en kollega som är snabb på något som du är långsam på och vice versa. Varför inte prova att byta uppgifter?

Copy and paste, se till att effektivt återanvända dokument och välskrivna mallar. Det är oftast helt onödigt att börja om med saker från början utan se till att återanvända så mycket som möjligt.

Ta en minipaus, avancerade maskiner kan behöva starta om ibland, precis som datorn. Låt din hjärna få göra samma sak. Gå ut och ta en minipaus och kom tillbaka effektivare.

Oavsett hur effektiv du är behöver du till och från helt enkelt lägga mer tid för att bli framgångsrik. Skall du bli bäst på något räcker sällan normal arbetstid utan du måste satsa lite mer.

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar