Att välja och välja bort – Chefen

Att arbete med en bra chef kan göra att du blir mer framgångsrik i ditt arbete men också att du växer för att bli mer framgångsrik genom hela livet. Omvänt kan en dålig chef göra att du presterar sämre nu och försämrar dina chanser längre fram.

Det finns en person som är ansvarig för din framgång, det är du. Du kan skylla på en massa saker men i slutändan är det alltid du som ansvar.
Därför ansvar du för att välja en bra chef. När du tittar på ett nytt arbete, lägg tid på att säkerställa att detta är en chef som kommer att bidra till din framgång. Kan du lära dig av henne/honom? Kommer du att få stöd? Kommer han/hon att vara inspirerande? Kommer han/hon att ställa krav? Kommer han/hon att kunna utveckla dig?

Om du bedömer att chefen inte kommer att vara ett stöd för dig, skall du troligen inte arbete där. Oavsett om allt annat är bra.
Samma sak gäller under din anställning, om du märker att chefen inte var så bra som du trodde eller du kanske senare under anställningen får en ny chef som inte är bra. Då skall du överväga att jobba någon annanstans.
Chefen påverkar i stor utsträckning dina möjligheter att lyckas nu och i framtiden så du skall välja en bra chef!

Om du vill bli bäst, måste du välja rätt chef.
Kom ihåg – Att inte välja, är också ett val. Det kallas att välja passivitet!

Har du valt rätt chef?

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar