Fem sätt att garanterat sälja mer

Alla vill sälja mer. Det går att göra många olika saker för att öka sin försäljning, en del kan alla sätta igång med utan större förberedelser eller utan att göra stora förändringar i hela sitt arbetssätt.

När det blir för stora eller komplexa förändringar tenderar det att bli motstånd till förändringen. Detta motstånd gör att resultatet uteblir. Här delar vi därför med oss av fem konkreta och enkla saker att göra för att garanterat sälja mer.

Snabba på

Se till att hålla tempo i alla dina säljprocesser. Återkom omgående, ring tillbaka direkt och svara på mail utan fördröjning. Gör allt för att se till att processen rör sig fort framåt, både hos kunden och internt på ditt bolag. Chansen är dessutom att dina konkurrenter inte håller samma tempo, vilket ökar sannolikheten för att du får affären och därmed säljer mer.

Att snabba på är i mångt och mycket en inställningsfråga. Du kan självfallet snabba på ännu mer om du drar nytta av teknik och smartare arbetssätt

Ökad aktivitet

Ett av de enklaste och samtidigt effektivaste sätten är att öka aktiviteterna. Ring ett samtal till, gå på ett möte till. Förutom att du träffar fler kunder får du mer träning på att sälja. Ökar du antalet besök med tio procent ökar försäljningen med tio procent, allt annat lika.

Ett bra sätt att få upp aktiviteten är att börja mäta det du gör, om du inte redan gör det, och sätta upp konkreta mål. Fokusera också på rätt aktiviteter, de som ger mest resultat.

Ställ fler frågor och sälj mer

Om du på varje kundmöte ställer en fråga till kommer du att kunna skriva bättre offerter, hantera invändningar bättre, förhandla bättre. Du kommer helt enkelt att förstå kunden bättre. Det ökar din försäljning.

Jag rekommenderar starkt att ha med sig en checklista med frågor för att sälja mer. En del reagerar och säger att det är något för nybörjare. Jag håller inte alls med, oavsett erfarenhet är det bra att ha en checklista att gå tillbaka till. Det handlar givetvis inte om att sitta och läsa innantill utan om att kunna fokusera på vad kunden svarar och ägna mindre tid åt att tänka ut en bra fråga.

Fråga efter ordern oftare

Gå på avslut tidigare och oftare. Träna dig på att fråga lite tidigare i processen och att ställa frågan lite oftare. Det kommer att korta dina processer och göra att du kan sälja mer.

För många handlar det mycket om att våga fråga. Fortfarande väntar många på att kunden skall be att få köpa. Du måste fråga för att sälja mer.

Öka din försäljningskompetens

Aktivitet och struktur är viktigt, du får ännu bättre utfall om du också höjer din kompetens inom försäljning. Läs något om försäljning varje dag. Du har till exempel över 500 artiklar om försäljning här på Försäljningschefen.

Titta på ett par Youtube-filmer med försäljningstips varje vecka, gå på sambesök med en erfaren kollega, fråga om råd. Du är aldrig fulllärd, fortsätt lära dig mer om försäljning och att sälja mer.

Vad skall du göra för att sälja mer?

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar