Fem sätt att garanterat sälja mer

Alla vill sälja mer. Det går att göra många olika saker för att öka sin försäljning, en del kan alla sätta igång med utan större förberedelser eller utan att göra stora förändringar i hela sitt arbetssätt.

Här får du fem konkreta och enkla saker att göra för att garanterat sälja mer.

Snabba på

Se till att hålla tempo i alla dina säljprocesser. Återkom omgående, ring tillbaka direkt och svara på mail utan fördröjning.

Om du följer upp ett lead från webben inom fem minuter är det 9 gånger mer sannolikt att du konverterar dem.

– Källa: Insidesales.com –

Gör allt för att se till att processen rör sig fort framåt, både hos kunden och internt på ditt bolag. Chansen är dessutom att dina konkurrenter inte håller samma tempo, vilket ökar sannolikheten för att du får affären och därmed säljer mer.

Att snabba på är i mångt och mycket en inställningsfråga. Du kan självfallet snabba på ännu mer om du drar nytta av teknik och smartare arbetssätt.

Ökad aktivitet

Ett av de enklaste och samtidigt effektivaste sätten är att öka aktiviteterna. Ring ett samtal till, gå på ett möte till. Förutom att du träffar fler kunder får du mer träning på att sälja. Ökar du antalet besök med tio procent ökar försäljningen med tio procent, allt annat lika.

Ett bra sätt att få upp aktiviteten är att börja mäta det du gör, om du inte redan gör det, och sätta upp konkreta mål. Fokusera också på rätt aktiviteter, de som ger mest resultat.

Ställ fler frågor

Om du på varje kundmöte ställer en fråga till kommer du att kunna skriva bättre offerter, hantera invändningar bättre, förhandla bättre. Du kommer helt enkelt att förstå kunden bättre. Det ökar din försäljning.

Jag rekommenderar starkt att ha med sig en checklista med frågor. En del reagerar och säger att det är något för nybörjare. Jag håller inte alls med, oavsett erfarenhet är det bra att ha en checklista att gå tillbaka till. Det handlar givetvis inte om att sitta och läsa innantill utan om att kunna fokusera på vad kunden svarar och ägna mindre tid åt att tänka ut en bra fråga.

Fråga efter ordern oftare

Gå på avslut tidigare och oftare. Träna dig på att fråga lite tidigare i processen och att ställa frågan lite oftare. Det kommer att korta dina processer och göra att du kan sälja mer.

För många handlar det mycket om att våga fråga. Fortfarande väntar många på att kunden skall be att få köpa. Du måste fråga för att sälja mer.

Öka din försäljningskompetens

Aktivitet och struktur är viktigt, du får ännu bättre utfall om du också höjer din kompetens inom försäljning. Läs något om försäljning varje dag. Du har till exempel över 500 artiklar om försäljning här på Försäljningschefen.

Titta på ett par Youtube-filmer med försäljningstips varje vecka, gå på sambesök med en erfaren kollega, fråga om råd. Du är aldrig fulllärd, fortsätt lära dig mer om försäljning och att sälja mer.

Vad skall du göra för att sälja mer?

Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Några av våra utbildningar

Fler ämnen på bloggen

Vill ni sälja mer?

Lämna dina uppgifter eller ring på 0790-10 22 00 så tar vi ett samtal om hur vi kan hjälpa dig, ditt team och ditt företag att öka sin försäljning och tillväxt.