Har du en hisspresentation?

Vad är en hisspresentation? Hisspresentation (Elevator Pitch) är en kort slagkraftig beskrivning om vad du gör, för vem och vilken nytta du skapar. Varje dag träffar du en massa potentiella kunder. I kön på lunchrestaurangen, när du hämtar på dagis, på festen eller kanske i hissen och du pratar med en mängd kontakter i telefon.

En bra hisspresentation använder du för att väcka intresse hos mottagaren och skapa ett perfekt tillfälle att få den andre att berätta mer om sig själv. Vad är en hisspresentation? Hisspresentation (Elevator Pitch) är en kort slagkraftig beskrivning av vad du gör, för vem och vilken nytta du skapar. En hisspresentation är något du ständigt bör arbeta med och utveckla i takt med att ditt företag utvecklas. Själva grunden till en bra hisspresentation är relativt enkel.

Har följer 10 råd om hur du lyckas med att göra en bra hisspresentation.

1. Håll den kort – Max 30 sekunder, fokusera på det viktiga och kapa bort allt annat.

2. Mottagaren, mottagaren, mottagaren – Fokusera på vad andra vill höra, inte vad du vill berätta.

3. Skryt inte – Att vara intressant är inte samma sak som att skryta. Skryt leder inte till kontakt och det är det som är syftet med din hisspresentation.

4. Var ärlig – Hitta inte på eller överdriv inte. Det straffar sig bara senare.

5. Fokusera – Hisspresentationen skall vara en intresseväckare, så försök inte få med allt. Har du mycket du vill berätta kan du göra det senare i konversationen.

6. Flera varianter – Det är att rekommendera att ta fram ett par olika varianter för att få maximal effekt vid olika tillfällen.

7. Ställ frågor – Träna in ett antal frågor så att du enkelt kan fortsätta konversationen efter att du berättat din hisspresentation.

8. Be om feedback – Presentera för en kollega eller vän. Be att få feedback på hur du kan förbättra din hisspresentation.

9. Sätt ett mål – Bestäm ett mål med din hisspresentation. Att få en ny kund, ett nytt jobb eller bara att lättare träffa nya människor.

10. Öva, öva och öva – Oavsett hur perfekt din hisspresentation är på pappret måste du träna. Träna framför spegeln, berätta den i telefon, träna och träna mer tills den sitter perfekt.

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar