Invändningshantering – Inga fler invändningar

Dagens försäljningstips tar lite tid att genomföra och kräver en del arbete. Jag rekommenderar att du tar dig tid och genomför det grundligt. Resultatet kommer att bli att du får betydligt färre invändningar och på sikt inga alls.

Under de kommande veckorna antecknar du samtliga invändningar du får på dina säljmöten. Oavsett om du kan hantera dem eller fastnar på dem antecknar du dem.

Efter ca två veckor sammanställer du samtliga invändningar och bollar med kollegor och din chef hur de skall bemötas på bästa sätt.

Därefter ändrar du i din säljpresentation så att du under presentationen hanterar alla invändningar innan kunden tagit upp dem.

Exempelvis, du får ofta en invändning om att anpassningar är kostsamma. I din presentation lägger du in fras hur ni arbetar med standard och special. ”Vi har inkluderat så mycket i vår standardmodul att det täcker behovet hos 95% av våra kunder. Vi fick dessutom mycket positiv feedback från våra kunder i senaste kundundersökningen om att det mot en extra debitering går att göra kundunika lösningar.”

Efter ett du gjort om presentationen kör du två veckor igen. Återigen antecknar du samtliga invändningar, nya som gamla.

När det har gått två veckor går du återigen igenom samtliga invändningar och bygger in dem i presentationen. Lägg extra tid på eventuella invändningar som kommit tillbaka i andra omgången. Det betyder att ditt sätt att bemöta dem inte var tillräckligt starkt.

Upprepa ovan ytterligare ett par vändor tills antalet invändningar börjar närma sig noll.

Du kommer att se resultat redan efter första vändan. Färre invändningar och ökad försäljning.

Dela gärna artikeln!

Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Några av våra utbildningar

Fler ämnen på bloggen

Vill ni sälja mer?

Lämna dina uppgifter eller ring på 0790-10 22 00 så tar vi ett samtal om hur vi kan hjälpa dig, ditt team och ditt företag att öka sin försäljning och tillväxt.