Känn dig mer säker och öka din försäljning

En osäker säljare skapar osäkra kunder och osäkra kunder köper mindre eller inget alls. I din säljroll är det viktigt att du utstrålar lugn och säkerhet. Trygghet och säkerhet är något som kommer inifrån och kan ta tid att bygga upp, men det finns sätt att snabbt framstå som säkrare. Här kommer tipsen på hur du lyckas.

1 . Bestäm vad du skall säga. Ju mer du har tänkt igenom vad du vill få fram och hur du skall få fram det desto säkrare kommer du att framstå.

2 . Öva på framförandet. Genom att träna på framförander kommer du att låta säkrare och professionellare. Träna gärna framför spegeln eller ännu hellre inför kollegor. Ju mer verklig träningssituationen är desto bättre kommer resultatet att bli.

3 . Det handlar inte om att sälja utan om att lösa problem. Säljare som bara jagar affären utan något större syfte tenderar att framstå som mer osäkra. Det blir också nervösa snabbare om de inte kan se affären. Fokuserar du på att lösa kundens problem känns du tryggare. Samtidigt kommer du tänka på lösning istället för att hela tiden fundera på hur det går med din affär.

4 . Läs på om din produkt och tjänst. En okunnig säljare ger ett osäkert intryck. Ett par frågor du inte kan besvara faller du inte på. Kan du inte förklara nyttan med din produkt eller tjänst och visa hur den löser kundens problem står du dig slätt. Läs därför på om din produkt och tjänst varje dag.

5 . Träna på att lyssna. Lyssna inte för att svara utan lyssna för att förstå. För att bli en bra lyssnare skall du träna dig på att lyssna och sedan ta dig tid att tänka på vad kunden sagt. Många lyssnar och lägger mest tid på att tänka på vad svaret ska bli.

6 . Be om feedback. Genom att veta hur andra ser dig kan du också utveckla hur andra ser dig. Genom att be om feedback får du reda på hur andra ser dig. Att få feedback skrämmer många, men om man väljer att inte ta emot den eller undvika den utvecklas man inte. Ta emot all feedback som en god vän!

7. Läs och förkovra dig. ”Leaders are readers” finns det ett uttryck som heter. Du är aldrig fullärd, utan ta varje tillfälle i akt att läsa tidningar, böcker, fackpress, kunders reklamblad etc. Ju mer kunskap du har desto lättare blir det att se helheten. Du kommer också att framstå som säkrare om du kan koppla till saker du läst.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på print
Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Några av våra utbildningar

Fler ämnen på bloggen

Vill ni sälja mer?

Lämna dina uppgifter eller ring på 0790-10 22 00 så tar vi ett samtal om hur vi kan hjälpa dig, ditt team och ditt företag att öka sin försäljning och tillväxt.