Att se till att din säljkår säljtränas behöver inte kosta speciellt mycket och kan tom vara helt gratis. Här kommer ytterligare några tips på hur du kan ordna säljträning gratis.

Säljträning med YouTube

YouTube är fullt av bra filmer med säljträning från några av väldens mest kända och bästa säljtränare. De finns tillgängliga helt gratis. Du behöver bara ta dig tid och välja ut de du vill arbeta med och lägga upp en program som du kompletterar med kommentarer och träning.

Studiecirkel

Införskaffa en bra försäljningsbok som passar dig och ert företag. Boka därefter upp ett antal tillfällen då ni träffas hela gruppen. Samtliga skall inför tillfället ha läst ett antal utvalda kapitel som ni sedan diskuterar kring och arbetar med för att utveckla.

Låt kunder och leverantörer utbilda

Troligen har du kunder och leverantörer som är riktigt vassa på olika delar av försäljningsprocessen. Om du har goda relationer med dessa ställer de troligen upp och gästföreläser för din säljkår. Ofta ett utmärkt sätt att skapa en djupare relation med kunden och samtidigt har de en pondus i sin position som kund vilket gör att det de säger får stort genomslag. Glöm inte att återgälda tjänsten.