Du kan allt du vill

Låt oss inte blanda ihop vilja och önskningar. De flesta människor går runt och önskar sig saker men är inte villiga att sätta mål, göra en plan och börja arbeta för att lyckas. Deras önskningar stannar just vid önskningar.

Detta skall inte föraktas, de torde vara helt naturligt att ha fler önskningar än man är villig att genomföra. Det är just det som skiljer en önskan och någon man verkligen vill åt.
Önskning kan vara något man önskar en kort stund medan något man vill följer en hela tiden, det uppfyller en och ger en energi.

Det som gör att vissa lyckas och vissa inte hävdar jag är enbart viljan. Världen är full av exempel på att det går att göra det till synes omöjliga. Människor med grava handikapp blir OS-medaljörer, människor som knappt klarar av skolan blir mångmiljardärer, en man utan vapen kan tvinga en supermakt på fall. Listan kan göras oändligt lång.

Listan på alla med perfekta förutsättningar men som inte lyckades kan också göras lika lång. Jag hävdar bestämt att det som i slutändan skiljer dem åt är viljan att göra det som krävs för att lyckas. Allt annat är hinder eller hjälp på vägen men viljan är det som avgör.

Önskar du eller vill du?

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar