Du kan allt du vill

Låt oss inte blanda ihop vilja och önskningar. De flesta människor går runt och önskar sig saker men är inte villiga att sätta mål, göra en plan och börja arbeta för att lyckas. Deras önskningar stannar just vid önskningar.

Detta skall inte föraktas, de torde vara helt naturligt att ha fler önskningar än man är villig att genomföra. Det är just det som skiljer en önskan och någon man verkligen vill åt.
Önskning kan vara något man önskar en kort stund medan något man vill följer en hela tiden, det uppfyller en och ger en energi.

Det som gör att vissa lyckas och vissa inte hävdar jag är enbart viljan. Världen är full av exempel på att det går att göra det till synes omöjliga. Människor med grava handikapp blir OS-medaljörer, människor som knappt klarar av skolan blir mångmiljardärer, en man utan vapen kan tvinga en supermakt på fall. Listan kan göras oändligt lång.

Listan på alla med perfekta förutsättningar men som inte lyckades kan också göras lika lång. Jag hävdar bestämt att det som i slutändan skiljer dem åt är viljan att göra det som krävs för att lyckas. Allt annat är hinder eller hjälp på vägen men viljan är det som avgör.

Önskar du eller vill du?

Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Några av våra utbildningar

Fler ämnen på bloggen

Vill ni sälja mer?

Lämna dina uppgifter eller ring på 0790-10 22 00 så tar vi ett samtal om hur vi kan hjälpa dig, ditt team och ditt företag att öka sin försäljning och tillväxt.