Hur du gör för att bli en vinnare

Bli en vinnare, oavsett vilken tävling du tävlar i. Oavsett vad du vill vinna finns det ett upplägg som gör att du maximerar dina chanser att bli en vinnare. Följer du stegen nedan har du börjat resan mot att bli en vinnare.

Sluta drömma. Nästan alla människor drömmer om ett bättre liv. Om allt från bättre karriär, mer pengar, snyggare kropp, mer tid för familjen, osv.

If you don’t see yourself as a winner, then you cannot perform as a winner.

– Zig Ziglar –

För de allra flesta blir det dock inga eller endast små förändringar. De tenderar att fortsätta på ungefär samma sätt som tidigare. Å andra sidan finns det en mindre grupp personer som tenderar att lyckas med allt de tar sig för. Vad är det som skiljer dem åt?

Vi har alla olika förutsättningar – mentala, ekonomiska och fysiska. Dessa underlättar eller försvårar att nå våra drömmar. De är dock inte avgörande för huruvida man lyckas eller inte.

Det som skiljer är förmågan att förvandla drömmar och önskningar till konkreta mål. Att helt enkelt sluta drömma och börja genomföra små och stora insatser gör att du blir en vinnare.

De flesta önskningar blir aldrig mer än önskningar för att personen i fråga aldrig gör något för att uppfylla dem. Drömmer du exempelvis om att bli stjärnsäljare men agerar precis likadant som du alltid har gjort kommer du aldrig att bli en stjärnsäljare. Den nästa stjärnsäljaren på ditt bolag har slutat önska och börjat agera. Agera för att bli en vinnare.

Börja planera. Du har slutat att bara drömma och önska och vill agera för att nå dina drömmar. Då behövs det en konkret plan för att fortsätta din resa mot att bli en vinnare.

Mål, mål och mål

Första steget är att sätta upp konkreta mål. Det handlar om att skriva ned vad du vill uppnå.Vad betyder att bli en vinnare för dig? Exempelvis, vad innebär det att bli en stjärnsäljare? Att slå budget med 300%, vara så bra att du kan välja arbetsgivare och bransch eller att tjäna en miljon per år. Ju tydligare du är desto bättre. Du kan läsa mer om hur du sättet mål i ”Mål – Mer än bara en siffra”.

Det gör att du kan titta på vad är det som skiljer sig mot dagens situation. Sedan fyller du på din plan med aktiviteter. Dessa skall täcka in allt du behöver göra för att förflytta dig från där du är idag till att bli en vinnare. Aktiviteterna skall vara tydliga och möjliga att genomföra i den fas du är nu. De skall hjälpa dig att uppnå delmålet de är kopplade till.

Gör, gör och gör mer! Sluta dröm och börja agera. Du har dina mål och du har din plan.

De flesta går här igång med ett otroligt engagemang och glöd. Under en tid kommer uppgifter att bockas av i rask takt. Vid något punkt brukar de flesta tappa tempot eller sluta genomföra uppgifterna helt och hållet.

Två anledningar utmärker sig. Du ser lite eller inget resultat av dina aktiviteter eller du lyckas inte genomföra aktiviteterna.

Det primära för att lyckas är självfallet att inte sluta följa planen bara för att du möter lite motstånd. Gör du det är allt arbete du lagt ned hittills helt i onödan och du kan gå tillbaka och drömma.

Självfallet behöver du kanske revidera din plan eller genomföra andra åtgärder om det inte fungerar att göra som du tänkt men detta får aldrig bli ursäkter för att inte fortsätta genomföra dina aktiviteter.

Utvärdera för att bli en vinnare

Gör din plan och ditt agerande att du kommer närmare dina önskningar? Om ja, gör mer och fortsätt göra ännu mer. Om nej, stanna upp och ta dig tid att fundera på om det är planen som är fel eller om du utför den fel. Beroende på svaret behöver du därefter gå tillbaka och se över planen eller genomförandet för att ta dig närmare ditt mål.

När du har tagit dig så här långt för att nå dina mål är du på god väg att bli en vinnare. Att sätta nya vanor tar tid och du måste fortsätta anstränga dig tills det är något som sker av bara farten.

 

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar