En enklare presentation är en bättre presentation

De flesta som håller en presentation har som ambition att nå fram med sitt budskap till åhörarna. Att få dem att ta till sig informationen och på så sätt kunna agera utifrån den. Trots detta kan man tro att många eller kanske till och med merparten av alla som håller en presentation snarare har som målsättning att berätta så mycket som möjligt eller att försöka visa att de kan oändligt mycket om något.

De dränker helt enkelt åhörarna i mängder av information. Information som försvinner in genom ena örat och ut genom det andra, bildligt talat. För mycket information samtidigt får exakt samma effekt som om du försöker hälla för mycket vatten i ett glas, det svämmar över.

Alla experter inom området är överens, skall du skapa något bestående skall du säga det enkelt. Det ligger också helt i linje med vår tid, enkelt är kung.

En del vill säkert säga emot nu och invända att mitt område är så komplext att det inte går att förenkla för mycket. Eller säga att jag har så mycket information att delge. Svaret på det blir ”Den som verkligen kan något bra kan göra det enkelt. Kan du inte göra det enkelt är du troligen inte så duktig inom ditt område”

Satsa därför på att förenkla och förenkla lite till inför din nästa presentation. Du kommer troligen att få förbereda dig lite mer, men resultatet kommer att bli mycket bättre. Dina åhörare kommer också att komma ihåg mer av det du presenterade. Det gör att du framstår som kunnig inom ditt område. Omvänt kommer de att minnas dig som den där krångliga personen som pratade så mycket.

Hur skall du förenkla din kommande presentation?

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar