Kostnadsfri och effektiv säljträning

Att inte löpande arbeta med att träna säljarna är resursslöseri då en säljare som hela tiden får tillgång till säljträning leverarer bättre. När man säger säljträning ser många framför sig att man åker iväg på kurs i ett par dagar vilket är kostsamt både utifrån själva utbildningskostnaden och förlorad säljtid.

Det finns många gånger andra sätt som kan vara minst lika effektiva och helt eller delvis kostnadsfria.

Diskutera en blogg
Ta 15 minuter av era säljmöten till att diskutera en artikel från exempelvis forsaljningschefen.se. Alla förbereder sig genom att läsa igenom artikeln och sedan diskuterar ni hur den är tillämplig i er försäljning.

Veckans YouTube
På YouTube finns det enormt mycket material om försäljning. Sätt upp ett rullande schema där man veckovis delar med sig av en bra film om försäljning. Det ger dubbla effekter, alla får se en film i veckan och den som väljer ut filmen kommer troligtvis att titta på ett antal innan en väljs vilken gör att effekten bli ännu större.

Egenproducerad säljträning
Köp in böcker inom områden som du anser att ni behöver utveckla. Låt sedan säljarna läsa varsin bok och utifrån den sätta ihop en timmes utbildning i det aktuella ämnet. Det gör att alla får träning samtidigt varje säljare blir lite av en specialist inom ett område.

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar