Det är inte så viktigt var vi är, däremot i vilken riktning vi rör oss.

Johann Wolfgang von Goethe

 

Alla föds med olika förutsättningar. Vi som har turen att ha fötts i ett i-land har enorma fördelar mot de som är födda i ett u-land. Trots detta tenderar så många att lägga tid på att jämföra sig med andra och yttra frasen om bara jag hade haft det, så.

Att lägga tid på att fundera på vad som kunde ha varit istället för att se till att det blir så är bara slöseri med din tid

En av de absolut bästa säljare jag har haft förmånen att arbeta med brukar säga ”spela där bollen ligger” när någon gnällde över otur, omständigheter eller liknande.

Han besitter många egenskaper som gör honom till en otroligt skicklig säljare. Att se möjligheter är en sak som har fått honom att gå längre än andra. Under tiden vi var på samma företag tog han över kundansvaret för en kund där hans företrädare fått ganska lita att hände. Det fanns alltid någon ursäkt till att det inte blev nya affärer.

I samband med bytet av kundansvarig försvann ursäkterna och byttes mot aktiviteter. Det kom både framgångar och motgångar men inga ursäkter utan bara fortsatta aktiviteter och sakta med säkert kom mer och mer framgångar.

Båda personerna hade samma förutsättningar hos kunden men en av dem funderade på resan och målet, medan den andra lade tid på var resan började.

Vill du bli framgångrik, lägg mindre tid på att fundera på vad du kunde haft och mer tid på att börja resan mot att skaffa det du vill ha.