Bästsäljare!

Bästsäljare som hjälper dig att sälja mer. Pressbyrån släppte i dagarna en tidning med de 120 titlar som säljer bäst hos dem. Mao de vill sälja mer tidningar genom att tala om vad som är populärast. 

Första tanken är att denna typ av försäljningsmetod med att vis fram bästsäljare bara fungerar mot konsumenter. De agerar mer homogent och vill gärna ha det som är populärt.

Bästsäljare Pressbyrån

Vid närmare eftertanke är jag dock säker på att detta fungerar vare sig du säljer till konsument eller till företag. Att veta att någon annan valt samma produkt skapar en trygghet. Det kan vara det som avgör en affär där de andra parametrarna är likvärdiga.

Metoden kallas Social Proof. Vilket är ett psykologiskt och socialt fenomen där människor kopierar andras handlingar i ett försök att utföra beteenden i en given situation.

Ett sätt att öka din försäljning kan alltså vara att på olika sätt visa hur nöjda dina kunder är med sitt val av din produkt. Du kan läsa mer om vikten av nöjda kunder i ”Nöjda kunder ger ökad nyförsäljning”.

Du kan använda följande metoder för att få linkande effekt som ”Bästsäljare”:

Referenscase – Du presenterar din kunds problem och hur din produkt löste det. Ett av de bästa sätten att beskriva sin produkt och samtidigt påvisa hur andra använt den.

Testemonials – Slagkraftiga citat från dina kunder ”AB har alltid snabb leverans”. Bra att ha på hemsidan eller i PP-presentationen.

Referenskunder – Visa upp ett urval av dina kunder. Fokusera på kända företag eller företag med liknade problem som det du vill sälja till.

Bästsäljare – Gör precis som Pressbyrån. Visa vilka av dina produkter som är de populäraste.

”Andra kunder som köpt denna har också köpt…” – De flesta stora e-handelssajter visar i samband med att du väljer en produkt även andra produkter som köpts av de som valt samma produkt som du.

Vilka metoder skall du börja använda dig av?

Dela gärna artikeln!

Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Några av våra utbildningar

Fler ämnen på bloggen

Vill ni sälja mer?

Lämna dina uppgifter eller ring på 0790-10 22 00 så tar vi ett samtal om hur vi kan hjälpa dig, ditt team och ditt företag att öka sin försäljning och tillväxt.