Bästsäljare!

Bästsäljare som hjälper dig att sälja mer. Pressbyrån släppte i dagarna en tidning med de 120 titlar som säljer bäst hos dem. Mao de vill sälja mer tidningar genom att tala om vad som är populärast. 

Första tanken är att denna typ av försäljningsmetod med att vis fram bästsäljare bara fungerar mot konsumenter. De agerar mer homogent och vill gärna ha det som är populärt.

Bästsäljare Pressbyrån

Vid närmare eftertanke är jag dock säker på att detta fungerar vare sig du säljer till konsument eller till företag. Att veta att någon annan valt samma produkt skapar en trygghet. Det kan vara det som avgör en affär där de andra parametrarna är likvärdiga.

Metoden kallas Social Proof. Vilket är ett psykologiskt och socialt fenomen där människor kopierar andras handlingar i ett försök att utföra beteenden i en given situation.

Ett sätt att öka din försäljning kan alltså vara att på olika sätt visa hur nöjda dina kunder är med sitt val av din produkt. Du kan läsa mer om vikten av nöjda kunder i ”Nöjda kunder ger ökad nyförsäljning”.

Du kan använda följande metoder för att få linkande effekt som ”Bästsäljare”:

Referenscase – Du presenterar din kunds problem och hur din produkt löste det. Ett av de bästa sätten att beskriva sin produkt och samtidigt påvisa hur andra använt den.

Testemonials – Slagkraftiga citat från dina kunder ”AB har alltid snabb leverans”. Bra att ha på hemsidan eller i PP-presentationen.

Referenskunder – Visa upp ett urval av dina kunder. Fokusera på kända företag eller företag med liknade problem som det du vill sälja till.

Bästsäljare – Gör precis som Pressbyrån. Visa vilka av dina produkter som är de populäraste.

”Andra kunder som köpt denna har också köpt…” – De flesta stora e-handelssajter visar i samband med att du väljer en produkt även andra produkter som köpts av de som valt samma produkt som du.

Vilka metoder skall du börja använda dig av?

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar