Fyra effektiva sätt att motivera dina medarbetare

Varje person måste ansvar för sin egen motivation. Vill man i grunden inte spelar det ingen roll om man har en magiskt bra ledare. För alla som i grunden är motiverade kan dock ledaren göra enorm skillnad. Att ge sina medarbetare erkännande är något som kan driva motivationen till nya höjder.

Tack – Ett helt vanligt tack är otroligt underskattat. Att dessutom framföra det på ett sätt som visar att du uppriktigt är tacksam är enormt effektivt för att ge erkännande och på så sätt höja motivationen.

Uppmuntra goda vanor – Många väntar in resultatet innan man ger något erkännande. Att ger beröm för goda vanor och att man gör rätt saker är effektivt för att stödja motivationen fram till att resultatet uppnås. Det är dessutom ett effektivt sätt att få alla att jobba på ett strukturerat och liknande sätt.

Uppmuntra initiativ – Ta för vara att ge beröm eller kommentera initiativ av olika slag. Det primära är inte utfallet utan just att medarbetaren tog ett initiativ. Får man erkännande för att man tar ett initiativ kommer man att ta flera och det leder till framgång på sikt.

Ge beröm inför andra – Den effektivaste formen av beröm är den som ges inför andra. Tänk därför på att vara frikostig med att berömma bra insatser på möten där alla medarbetare är samlade.

Patrik Nordkvist Försäljningsexpert

Patrik Nordkvist

Genom rådgivning, säljträning och säljcoaching hjälper Patrik sina kunder att öka sin försäljning och få en mer förutsägbar tillväxt.

Vill ni öka er försäljning? Kontakta Patrik via e-post eller på 0709-102200

Dela gärna artikeln!

Liknande artiklar