Fyra effektiva sätt att motivera dina medarbetare

Varje person måste ansvar för sin egen motivation. Vill man i grunden inte spelar det ingen roll om man har en magiskt bra ledare. För alla som i grunden är motiverade kan dock ledaren göra enorm skillnad. Att ge sina medarbetare erkännande är något som kan driva motivationen till nya höjder.

Tack – Ett helt vanligt tack är otroligt underskattat. Att dessutom framföra det på ett sätt som visar att du uppriktigt är tacksam är enormt effektivt för att ge erkännande och på så sätt höja motivationen.

Uppmuntra goda vanor – Många väntar in resultatet innan man ger något erkännande. Att ger beröm för goda vanor och att man gör rätt saker är effektivt för att stödja motivationen fram till att resultatet uppnås. Det är dessutom ett effektivt sätt att få alla att jobba på ett strukturerat och liknande sätt.

Uppmuntra initiativ – Ta för vara att ge beröm eller kommentera initiativ av olika slag. Det primära är inte utfallet utan just att medarbetaren tog ett initiativ. Får man erkännande för att man tar ett initiativ kommer man att ta flera och det leder till framgång på sikt.

Ge beröm inför andra – Den effektivaste formen av beröm är den som ges inför andra. Tänk därför på att vara frikostig med att berömma bra insatser på möten där alla medarbetare är samlade.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på print
Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Några av våra utbildningar

Fler ämnen på bloggen

Vill ni sälja mer?

Lämna dina uppgifter eller ring på 0790-10 22 00 så tar vi ett samtal om hur vi kan hjälpa dig, ditt team och ditt företag att öka sin försäljning och tillväxt.