Innesäljare och rösten

En innesäljare har en mängd kanaler för att driva sin försäljning, som mail, sociala medier och telefonen. Den kraftfullaste och effektivaste kanalen är telefonen. För att bli framgångsrik med försäljning via telefon finns det ett stort antal aspekter att träna på. En av dem är din röst. Rösten är något många tar för givet och inte ser till att jobba med.

För att gå på djupet och jobba med hur du kan utveckla din röst kan det i många fall vara värt att konsultera en logoped. En bra röst gör underverk i din roll som innesäljare men även i en mängd andra sammanhang.

Vårda din röst

I rollen som innesäljare använder du troligen rösten mer än de flesta och då är det viktigt att ta hand om och vårda sin röst.

Här kommer lite generella råd hur du som innesäljare kan våra din röst:

  • Enkelt men effektivt är att med jämna mellanrum vila din röst. Helt enkelt ta en kort paus då och då och var tyst.
  • Harklingar skaver och nöter på stämbanden, så undvik dem.
  • Drick vatten regelbundet, detta håller slemhinnorna i bättre trim.
  • Rökning är farligt för nästan allt i kroppen, så även för rösten och luftvägarna.
  • Även alkohol och starka dofter irriterar slemhinnorna, så undvik det.
  • Sömn och röst är också intimt förknippade så sov tillräckligt. Om du är du trött testa en mikrovila.

Tänk på att om du blir du ofta hes, får stämbandsinflammationer eller känner dig trött i rösten vid eller efter tal. Då bör du söka hjälp. Logopeder finns inom hälso- och sjukvården och kan bidra med råd och stöd.

Slutligen – Innesäljare och rösten

Innesäljare och rösten är tätt sammanlänkade. Tänk på att utan din röst blir det ingen försäljning, så vårda och utveckla den.

Dela gärna artikeln!

Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Några av våra utbildningar

Utbildning – Försäljningschef

Vill du som leder företagets försäljning ta tydligare kontroll över försäljningen och tillväxten, samtidigt som du utvecklas som individ? Genom vår försäljningschefsutbildning får du båda delarna. Du får via utbildningen nya insikter, verktyg och kunskap för att skapa ökad försäljning och en mer förutsägbar tillväxt.

Läs om utbildningen

Fler ämnen på bloggen

Vill ni sälja mer?

Lämna dina uppgifter eller ring på 0790-10 22 00 så tar vi ett samtal om hur vi kan hjälpa dig, ditt team och ditt företag att öka sin försäljning och tillväxt.