Telefonförsäljning skapar de bästa säljarna

Telefonförsäljning är troligtvis den tuffaste och mest krävande disciplinen inom försäljning. Å andra sidan är det den mest utvecklande och lärorika.

Oavsett vilken säljroll jag skall anställa någon till anser jag det vara enormt meriterande att ha arbetat med telefonförsäljning. Att ha arbetat med telefonförsäljning och dessutom ha gjort det framgångsrikt är en otroligt stabil grund för att lyckas med all annan försäljning.

Jag inledde själv min försäljningskarriär med telefonförsäljning av försäkringar. Många av de sakerna jag lärde mig då är saker som hjälpt mig nå framgång inom min försäljningskarriär.

Den aktivitetsnivå jag hade under den tiden kommer jag ha svårt att uppnå igen. Under den tiden lärde jag mig hur jag kan hålla en mycket hög aktivitet vilket hjälpt mig i tider då försäljningen gått tungt. Det går alltid att göra lite mer.

Att som 19-åring ringa och sälja annonser till marknadschefer på stora bolag har gjort mig orädd. Jag kallringer idag till VD för ett stort börsnoterat bolag med samma lugn som jag ringer vilken potentiell kund som helst.

Att arbeta med telefonförsäljning gör också att du får möjlighet att träna på många viktiga moment inom säljteknik som exempelvis behovsanalys och invändningshantering. I och med att du gör ett stort antal säljsamtal varje timme får du snabb feedback på om du utvecklas i rätt riktning.

Vare sig du är försäljningsdirektör på ett börsbolag, KAM på ett multinationellt bolag eller fältsäljare är telefonen en av dina viktigaste försäljningskanaler. Telefonen är överlägsen för en första kontakt, för att följa upp affärer och för att hålla kontakten med dina kunder mellan besöken.

Är du så vass på telefonförsäljning som du bör vara?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på print
Patrik Nordkvist

Patrik Nordkvist

Patrik hjälper sina kunder att skapa ökad försäljning och tillväxt, genom föreläsningar, utbildning och rådgivning. Han har en bakgrund med över 25 års erfarenhet som försäljningschef och VD för flera snabbväxande bolag.

Några av våra utbildningar

Fler ämnen på bloggen

Vill ni sälja mer?

Lämna dina uppgifter eller ring på 0790-10 22 00 så tar vi ett samtal om hur vi kan hjälpa dig, ditt team och ditt företag att öka sin försäljning och tillväxt.