Senaste nytt
Hem » Arkiv för etiketter: försäljningschef

Arkiv för etiketter: försäljningschef

Feed

Implementera nya rutiner

Säljträning 5

För att skapa en effektiv säljorganisation krävs väl fungerande rutiner. Rutinerna behöver då och då ändras och uppdateras för att fylla sitt syfte. Att ändra en rutin är dock tidskrävande och fel utfört riskerar det att ta mycket värdefulla resurser i anspråk. Tappar man fart och tid i försäljningsarbetet slår det direkt mot företagets intäkter och rutinförändringar som berör säljkåren ... Läs mer »

Årets säljare belönas med volontärresa

Årets säljare 23

En vanligt förekommande klyscha är att det enda som driver säljare är pengar, status och prylar. I en artikel i SvD från den gångna veckan kan man läsa om Anders Derving som motbevisar den tesen. Anders har blivit utsedd till Årets säljare på Mediaplanets Malmökontor. Grattis Anders! Hans belöning, en volontärresa till Zambia. Anders och Mediaplanet har arbetat kring trenden ... Läs mer »

Merförsäljning – Mer försäljning del 4

CRM

Förutom kunskap om hur du skall skapa merförsäljning krävs uppföljning och styrning för att verkligen få fart på merförsäljningen. Har arbetar du som försäljningschef med att styra dina säljare mot mer merförsäljning? Jag rekommenderar varmt någon form av incitament för de säljare som lyckas bäst med merförsäljningen. Allt från bonus i rena pengar till tävlingar mm. För att kunna följa ... Läs mer »

Mer feedback – Mer försäljning

Feedback2

En viktig uppgift för din som försäljningschef är att hela tiden arbeta med feedback till sin säljkår. Feedback får både individen, gruppen och resultatet att växa. Alla behöver feedback, men jag dryftar mig till att säga att säljare behöver extra mycket feedback. De flesta säljare har ett större behov av att få stå i rampljuset än många andra medarbetare. Målsättningen ... Läs mer »

KAM – Titel eller arbetssätt?

”Titlar kostar inget” var ett vanligt uttryck av en tidigare chef till mig. Efter en vecka där jag fått besök av många säljare har det slagit mig hur lättvindigt man sätter titlar. Flera av personerna jag träffat har haft KAM som titel på sina visitkort. Jag har hört mig för hur de arbetat. Nästan uteslutande har de enbart arbetat med ... Läs mer »

Scrolla till toppen av sidan